ЕКИП

ЕКСПЕРТИ

Ivanka_Vateva_site

Иванка Ватева

Експертни области – Разследваща журналистика, Право за достъп до информация, Местно самоуправление

Филолог, журналист с 35 години практика. В продължение на 24 години (1991-2015) главен редактор на вестник „Посредник“. От 2011 до 2018 г. е Координатор за Плевен на фондация „Програма достъп до информация“ (ПДИ), носител на наградата „Координатор на годината“ за 2012. От 2015 г. организатор на дискусии, интерактивни игри, флашмобове, симпозиуми и уроци по 15 проекта по програма „Европа за гражданите“ и „Еразъм +“, предназначени главно за ученици от 4 до 12 клас. Отлични организационни и комуникативни умения. Привлича активни млади хора да участват като доброволци в различни проектни дейности.

Zlati_Vatev_site

Злати Ватев

Експертни области – Управление на системни процеси и хора, Интернет комуникация, Маркетинг

Магистър по физика. Голям и дългогодишен опит като мениджър. Експертиза като издател и полиграфист, с отлични компютърни умения. Убеден европеец: смята, че през 2007 г., ставайки член на Европейския съюз, България е взела най-важното решение в най-новата си история, че  решението на днешните проблеми на страната, голяма част от които са исторически и икономически обусловени, може да бъде постигнато при задълбочено проучване и внимателно внедряване на опита на водещите европейски държави. От 2018 г. е главен специалист в отдел „Проекти“ на Община Долна Митрополия.

Kremena_Vateva_site

Кремена Ватева

Експертни области – Екология, Връзки с обществеността, Организиране на кампании

Има бакалавърска степен по философия, завършва магистратура по екология и екологичен мениджмънт. С 15 години практика в журналистиката. От 2015 г. работи по различни социални, екологични, образователни и културни местни и международни проекти. Доброволец и сътрудник на организации като Грийнпийс, ТimeHeroes, „За Земята“ и Български червен кръст (БЧК). С богат опит в организирането на доброволчески кампании, провеждане на обучения, работни срещи и различни форуми с НПО, институции, власти. „Активист на годината“ (2020) на БФ „Биоразнообразие“ за протестите „Море без бетон“.

Velina_Vateva_site

Велина Ватева

Експертни области – Култура, Езикови преводи, Работа с деца в неравностойно положение

Завършила магистърска степен по Културология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и следвала Славянска филология с полски език в същия университет. Владее полски и английски. Има публикуван превод на Станислав Лем в списание „Съвременник“, както и преводи на разкази, също от полски, в онлайн списанието Public Republic. Има опит в журналистиката, в работата с деца и тийнейджъри, била е библиотекар. Живяла е в Полша, а в момента живее в Шотландия.

Ekaterina_Vateva_site

Екатерина Ватева

Експертни области – Физическо и психично здраве, Наука

От 2018 г. студент по медицина в Медицински университет – Плевен. Средно образование завършва в Математическа гимназия „Гео Милев“ – Плевен, в паралелка с природоматематически профил. Участник е в Олимпиадата по биология, като в 11 и 12 клас постига отличен успех 5.50 на националния кръг. За отличното си представяне е поканена и два пъти участва в школа по биология, организирана от Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Има отлични езикови познания по английски, защитени със сертификат CAE, ниво C2.